In Geen categorie

Foto: winnende team SWS Balans Den Haag

Hoe kun je op een leuke manier de tafels leren? Dat was de ontwerpvraag waar elf klassen van basisscholen SWS Balans Den Haag en De Waterwilg Nootdorp mee aan de slag gingen. Wetenschapsknooppunt TU Delft organiseert jaarlijks in samenwerking met Lucas Academie dit project waarbij kinderen zelf een spel mogen ontwerpen. Tijdens de twee workshops die de leerkrachten volgen leren zij hoe ze de leerlingen uit groep 6,7 of 8 optimaal kunnen begeleiden. Van het verkennen van het probleem tot en met het uitwerken van het gekozen idee (of een combinatie van ideeën) tot een werkend prototype. De winnende teams mochten bij HTCDelft hun spel verbeteren en maken.

Bekijk voor meer informatie over dit specifieke project of andere ontwerpprojecten op:
ontwerpenindeklas.nl of de website van het wetenschapsknooppunt.