In Geen categorie

Op dinsdag 3 oktober 2017 opende onze samenwerkingspartner ROC Mondriaan het spectaculaire Techniek Innovatie Huis. Op deze innovatieve plek komen vier scholen van de Techniek- en ICT-campus van ROC Mondriaan (ICT, Bouw en Infra, Metaal-, Elektro- en Installatietechniek en Autotechniek en Mobiliteit) samen.

HTCDelft en ROC-Mondriaan kunnen met elkaar studenten van mbo tot wo klaarstomen voor hun toekomstige baan in de techniek.

Studenten werken aan vraagstukken afkomstig van het regionale bedrijfsleven, waarbij zij gebruik maken van de nieuwste technieken en innovaties zoals Virtual Reality, Robotisering, 3D Printing en Serious Gaming. Dit met het doel studenten op te leiden met de kennis en ervaring die nodig is in de toekomst. Door het werken met projecten in het Techniek Innovatie Huis, waarbij een bedrijf een echte vraag laat uitvoeren/uitwerken door studenten, kunnen de studenten hun competenties echt toepassen en ontwikkelen in de werkelijkheid. De bedrijven kunnen weer de denkkracht van het onderwijs benutten.

Het gebouw heeft (van binnen en buiten) een innovatieve uitstraling en is ingericht met state-of-the-art apparatuur. Het Techniek Innovatie Huis faciliteert het:

  • levensecht leren
  • ontwerpen
  • overleggen, vergaderen en ontmoeten
  • kennis uitwisselen en doen

Meer info