In partner

Zandvliet Vleeswaren - Beter Leven Keurmerk

Zandvliet Vleeswaren is partner geworden van HTCDelft. Het bedrijf produceert o.a. vleeswaren met het Beter Leven Keurmerk. Dit past binnen het duurzaamheidsbeleid van Zandvliet waarin dierenwelzijn een belangrijk thema is.

Hypermodern productiebedrijf

Zandvliet Vleeswaren is een zelfstandig familiebedrijf. Sinds de oprichting in 1929 heeft het bedrijf zich ontwikkeld van slagerij tot hypermodern productiebedrijf dat vleeswaren maakt voor de traditionele slager, de industrie en de retailmarkt.

Zandvliet Vleeswaren bestaat uit drie gescheiden productiebedrijven:

  • Een bedrijf voor het produceren van worst.
  • Een bedrijf voor het produceren van maaltijdcomponenten.
  • Een bedrijf voor het snijden van vleeswaren.

 

Beter Leven Keurmerk

Het varkensvlees van Zandvliet heeft het ‘Beter Leven Keurmerk’ van de Dierenbescherming. Dit houdt in dat dieren meer ruimte krijgen en beter afleidingsmateriaal tegen verveling. Biggen worden niet gecastreerd en de vervoersafstand van varkenshouderij naar slachthuis wordt beperkt gehouden. Door deze maatregelen kennen de dieren minder stress.`

Met het Beter Leven keurmerk krijgt de Dierenbescherming voor elkaar wat met wetgeving te weinig lukt: daadwerkelijk stappen zetten naar meer welzijn voor al die miljoenen ‘consumptiedieren’. Door met bedrijven afspraken te maken over meer leefruimte, over minder of geen ingrepen die het welzijn aantasten en over andere verbeteringen, lukt het om diervriendelijker geproduceerd vlees in de schappen te krijgen.

Meer info Beter Leven Keurmerk Dierenbescherming