In partner

KVE composites composieten

KVE Composites Group B.V. is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen en produceren van constructies gemaakt van hoogwaardige vezel-versterkte kunststoffen of composieten. Studenten van HTCDelft/ROC Mondriaan en De Haagse Hogeschool starten binnenkort met projecten die KVE bij HTCDelft heeft neergelegd.

KVE kei in composieten

KVE Composites Group B.V. ontwerpt en produceert niet alleen de composiet producten, maar ook  hun eigen gereedschappen en testopstellingen. KVE is met name werkzaam in defensie, de hoogwaardige machinebouw, vliegtuigbouw en medische industrie en werkt voor gerenommeerde bedrijven als Thales, Boeing, Shell, Fokker, NXP. KVE werkt graag samen met studenten van verschillende niveaus en uit verschillende vakgebieden. Dit is niet alleen goed voor onze eigen kennisontwikkeling, maar het is vooral belangrijk voor de studenten. Dit zijn mogelijke klanten of collega’s in de nabije toekomst!

Van idee tot serieproductie

Composieten bestaan uit vezels die geïmpregneerd worden met een matrixmateriaal of hars. Er bestaan vele verschillende soorten vezels en harsen, en deze moeten op zo’n wijze met elkaar gecombineerd gecombineerd worden, dat de materiaaleigenschappen zo optimaal mogelijk benut worden voor de specifieke toepassing. Hierbij moet vanaf het begin gekeken worden naar de (on-) mogelijkheden van het materiaal, het productieproces, het ontwerp en de certificatie en kwalificatie. De werkzaamheden van KVE beslaan het gehele composiet product-ontwikkelingstraject van idee tot serieproductie. Tijdens dit traject wordt gebruik gemaakt van state-of-the-art engineering software en machines.

____________________

(ENLISH)

KVE the best in composites

KVE Composites Group B.V. is an unique design and build partner of advanced composite structures, located in the Netherlands. Their strength is the in-depth knowledge of composite engineering, materials and manufacturing processes, in combination with a creative mind to provide the right solutions for customers.