In partner

Fedet Instroom Award

Op 21 november 2017 reikt Fedet (Federatie Elektrotechniek) tijdens de algemene ledenvergadering voor de eerste keer de ‘Fedet Instroom Award’ uit. Draka onderdeel van Prysmian Group Netherlands is met de projecten waarbij zij samenwerken met studenten van HTCDelft, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan kanshebber voor deze award!

Bekijk hier de nominatie: Draka/HTCDelft

Fedet Instroom Award

De award wordt uitgereikt aan het Fedetlid met het beste Instroominitiatief. Een onafhankelijke jury beoordeeld de initiatieven. Door de individuele Fedetleden worden veel regionale bijeenkomsten en initiatieven georganiseerd om de samenwerking tussen bedrijven en (regionale) scholen te bevorderen. Dit soort regiobijeenkomsten zijn interessant en worden vaak goed bezocht. Helaas zijn deze individuele initiatieven vaak maar bij een kleine groep bekend. Om elkaar meer te inspireren en het delen van onderlinge kennis te bevorderen, heeft de werkgroep Instroom de ‘Fedet Instroom Award’ ontwikkeld. De initiatieven zijn terug te vinden op: www.fedet.nl/awards.

Draka

Draka wil studenten tijdens hun opleiding zo breed mogelijk kennis laten maken met het vak techniek en ze hier nog enthousiaster over maken! Niet alleen voor de theorie maar met name in de praktijk, zodat ze zien wat ze te wachten staat na hun studie. Henk Smit, Manager Technical Services, zag dit en vond dat hij daar iets mee moest doen. Daarom werd er in 2016 contact gezocht met het HighTechCentreDelft, het centrum wat scholen verbindt en het bedrijfsleven met scholen in contact brengt.

Fedet

Fedet draagt positief bij aan de ontwikkeling en bedrijfsvoering van organisaties die actief zijn in elektrotechniek. Zij geloven dat de waarde van techniek voor mens en maatschappij alleen maar toeneemt en dat organisaties actief in elektrotechniek in deze markt kunnen excelleren. Dat vraagt focus op hun kern en verbinding om branchebrede vraagstukken op te lossen en kansen te creëren. Zij zijn er van overtuigd dat in een concurrerende markt ook plaats is voor intense samenwerking.

Winnaar van de Award is Legrand Nederland geworden, specialist in elektrotechnische installaties, schakelmateriaal, verdelers en energie efficiency.