In Geen categorie, partner

Opvouwbare kano KanoePack

HTCDelft werkt al enige tijd intensief samen met KanoePack, het bedrijf dat de opvouwbare kano ontwikkelt. Sinds kort is deze start-up officieel partner geworden.

Opvouwbare kano

KanoePack is een opvouwbare eenpersoons kano ‘Nesting Canoe’ die als backpack gedragen kan worden. De kano is gemaakt van de hightech materialen carbonfiber en kevlar en weegt hierdoor maar 8 kilo. Door het compacte formaat neem je deze kano moeiteloos mee in een kleine stadsauto, op de fiets en in de trein of het vliegtuig. Een uitkomst voor mensen die wandel- en kanotochten willen willen maken in de natuur. Ben je aan het wandelen en kom je een meertje tegen, dan bouw je de backpack binnen vijf minuten om tot kano. De KanoePack is vooral geschikt voor rustige, ondiepe wateren en ideaal voor een tochtje door de grachten van een stad.

Multifunctionele innovatie

Bij het ombouwen van de kano tot backpack schuiven drie losse delen in elkaar. Met klemmen worden de losse delen samengevoegd en bij elkaar gehouden. Speciale rubbers maken de kano waterdicht. Uit onderdelen van de rugzak worden het bankje en de kniesteun gemaakt, die simpel in de kano te klikken zijn. De peddels kunnen gebruikt worden als wandelstokken. In totaal is er meer dan 25 liter aan waterdichte bagageruimte beschikbaar.

Nieuwe ideeën

Initiatiefnemers Ron Smetsers en Emiel van Setten kennen elkaar van de studie Werktuigbouw aan de Haagse Hogeschool. Emiel is de regelneef en de ondernemer en Ron de techneut die de plannen omzet in iets tastbaars. Samen met een team studenten zijn zij nu ruim een jaar bezig. De komende periode staat vooral in het teken van het uitwerken van de details en het in de markt zetten van KanoePack. De vraagprijs zal rond de 3.000 euro liggen. Het team heeft nog vele ideeën voor het doorontwikkelen van de KanoePack en denk er zelfs over om nieuwe producten te maken die voortborduren op dit concept.

Website KanoePack