In Geen categorie, onderwijs

Op 8 november 2017 bezochten studenten van ROC Mondriaan/HTCDelft het bedrijf Lely in Maassluis, leverancier van agrarische innovaties.

Lely nieuwe partner per 1 januari 2018

Een goed begin van het nieuwe jaar. Lely is per 1 januari 2018 partner van HTCDelft. Dit bijzondere bedrijf bedenkt agrarische innovaties. Zo is Lely onder andere bekend van het introduceren van het robotmelken. Wij kijken uit naar de samenwerking met Lely.

Slim boeren met Lely

Lely is een internationaal bedrijf in de agrisector en is in 1948 door de twee broers van der Lely opgericht. Lely levert aan meer dan zestig landen producten en diensten op het gebied van melken, voeren, huisvesting en de verzorging van dieren. Zij zijn dagelijks bezig met het bedenken van innovatieve oplossingen en gerichte services die het leven van veehouders aangenamer maken.

Inspirerende rondleiding

Na aankomst werden de studenten verwelkomt in de bioscoopzaal van het prachtige moderne gebouw waar Lely is gehuisvest. Zij keken naar een inspirerende presentatie die werd gegeven door één van de werknemers van de productieafdeling. Na de presentatie werd de groep in drieën gesplitst en door drie gidsen door het gebouw geleid.

De studenten keken hun ogen uit. Zij kregen grote en kleine machines te zien die Lely zelf ontwerpt, produceert en verkoopt. Daarna volgden de studenten de gids verder en moesten zij voordat zij de productiehal ingingen voor de veiligheid schoenen met stalen neuzen en een reflecterend hesje aandoen. Tijdens de uitgebreide rondleiding zagen zij hoe machines vanuit allerlei losse onderdelen van toeleveranciers in de hal in elkaar werden gezet. Ongeveer honderdveertig vakmensen werkten in de grote productiehal opeenvolgend aan een specifieke taak, waardoor het productieproces van begin tot eindresultaat goed verloopt.

Er viel veel te leren en de studenten kregen een hoop informatie over het productieproces en de testen die worden gedaan. Aldus een van de studenten “Interessant om het gebouw vanbinnen te zien en ik hoop op samenwerking in de toekomst”.

Website Lely