In evenement

technolab summerlabtechnolab summerlab

technolab summerlabtechnolab summerlab

TechLab

Wilt u uw kind op woensdagmiddag laten genieten van allerlei workshops die iets met techniek te maken hebben? Meld uw kind dan aan voor de workshops van TechLab. De kinderen werken in een inspirerende omgeving op een voor hen aantrekkelijke manier aan diverse projecten zodat ervaren hoe leuk techniek is.

Data workshops TechLab

Woensdagmiddag 14.30 – 16.30 uur

Januari – 31
Februari – 7, 21
Maart – 7, 21
April – 4

Aanmelden
Serie van 6 workshops VOL
Losse workshops  VOL
18 april beginnen we met een nieuwe serie workshops.
Inschrijfven kan nu: AANMELDEN

 

Beschrijving workshops TechLab

Solderen – 31 januari 2018

Maak kennis met de wereld van het solderen. Techniek en elektronica worden steeds belangrijker in de moderne tijd. Een van de oudste en belangrijkste technieken in het werken met elektronica is het solderen. Met leuke praktijkopdrachten en voorbeelden leren de deelnemers naast het solderen ook de basis van de elektronica.

Hebocon – 7 februari 2018

Maak de onzinnigste en onhandigste robot die, toevallig of niet, er in slaagt zijn tegenstander omver te duwen. Bij een gelijkspel beslist de scheidsrechter. Hebocon is een wedstrijd voor (on)handig gemaakte onzin-robots. De makers van Hebocon-robots hebben een hoop fantasie en leven zich (technisch en) creatief helemaal uit.

Meenemen van thuis: kapot speelgoed, waar je afscheid van kunt nemen.

3. Beany beasts – 21 februari

Beany beasts of bibberbeestjes zijn zelfgemaakte scharrelaars. Ze lijken wel een beetje op borstelrobotjes, maar dan zonder borstel. Kinderen maken hun eigen beany beast. Ze kunnen er uit zien als een rups, of een schorpioen of een spin, of met vleugels als een vliegensoort die niet bestaat. Een beany beast wordt gemaakt van elektriciteitsdraad, kroonstenen, tie-raps en wat knutselmateriaal.

4. Beweging door wind- of zonne-energie – 7 maart

Maak kennis met verschillende soorten duurzame energie. Maak een zonnewekker, een windmolen of een ballonvliegtuig, met die laatste kunnen we een wedstrijdje bedenken: hoe maak je het snelste ballonvliegtuig?

5. Programmeren – 21 maart

Kun je leren programmeren (denken als een computer) zonder computer? In deze workshop leer je logisch nadenken. Deze aanpak is niet alleen handig als je met computers werkt, maar komt ook van pas in het dagelijks leven. Want computational thinking kom je overal tegen, de hele dag door. Eens kijken wat jij kunt maken?

6. Pop-up Escaperoom – 4 april

Ga jij samen met anderen de ruimte doorzoeken, onderdelen vinden, puzzels oplossen op creatieve manieren en met veel spanning de kistjes openmaken? Een ruimte in het High Tech Centre wordt omgetoverd tot een heuse Escape room. Onopvallende plekken, meubels en hoeken zorgen voor veel verbazing en de deelnemers gaan de uitdaging aan. Lekker spannend!


Kosten
(Delftpas geldig waar de schoolkostenregeling van toepassing is)
€ 110,- per 6 workshops (vol)
€ 20,- per workshop (vol)
Betalen via:
NL21RABO0378467875, t.n.v. J.H. Breedijk – Dekker, Pluskids
beschrijving: TechLab winter 2018, naam kind
Aanmelding is pas definitief na betaling.


Voor
Leerlingen groep 6, 7, 8

Waar
HighTechCentreDelft
Abtswoudseweg 18, Delft
015 36 491 60
Kaart


Informatie
Janneke Breedijk
techkids@htcdelft.nl
06 442 51 593