technolab summerlab

TechLab – techniekworkshops kinderen groep 6, 7, 8 start 18 april 2018

technolab summerlab Technolab Summerlab

TechLab

De workshops van TechLab die in januari startten waren razendsnel vol. We hebben haast gemaakt om het programma voor mei rond te breien zodat de kinderen die niet meer mee konden doen zich nu al in kunnen schrijven voor de workshops die starten op 18 april: AANMELDEN

Wilt u uw kind op woensdagmiddag laten genieten van allerlei workshops die iets met techniek te maken hebben? Meld uw kind dan aan voor de workshops van TechLab. De kinderen werken in een inspirerende omgeving op een voor hen aantrekkelijke manier aan diverse projecten zodat ervaren hoe leuk techniek is.


Data workshops TechLab

Woensdagmiddag 14.30 – 16.30 uur
12 deelnemers per workshop

April – 18
Mei – 16
Mei – 30 (VOL)
Juni 13
Juni – 27 (VOL)
Juli – 11


Beschrijving workshops TechLab
Voor de inschrijvingen voor de hele serie zijn nog maar 3 plekken vrij.

1. How to make – 18 april 2018

Wat kun je maken met strijkkralen, rietjes, T-stukken voor aquariumslangen, wattenstaafjes, 9V batterij met houder, magnum ijslolliestokjes en een tandwielmotor? Wij ieder geval een cute robotje! En jij ook, in elk geval als je de instructie nauwkeurig volgt. Je hoeft het natuurlijk niet helemaal alleen te doen en na afloop kan je vriendje mee naar huis.

2. LED armband – 16 mei 2018

LED-armbanden zijn te koop in allerlei soorten, maten en kleuren, maar nog veel leuker is het om er zelf één te maken. De basis is ducttape (in diverse uitvoeringen), met kopertape, knoopcelbatterijen en sterke magneten maak je een schakeling. Klinkt moeilijk, valt erg mee en is vooral leuk!

3. Programmeren – 30 mei 2018 (VOL)

Het eerst volgeboekt in de vorige workshopronde: leren programmeren. Kun je leren programmeren (denken als een computer) zonder computer? In deze workshop leer je logisch nadenken. Deze aanpak is niet alleen handig als je met computers werkt, maar komt ook van pas in het dagelijks leven. Want computational thinking kom je overal tegen, de hele dag door. Eens kijken wat jij kunt maken?

4. Design- en print T-shirt – 13 juni 2018

Op de computer maak je eigen een ontwerp voor een originele print. De geprinte folie kan op kleding worden gestreken met een gewone strijkbout. Maar door een hittepers te gebruiken, zorg je ervoor dat het product niet loslaat of zijn kwaliteit verliest. Aan het einde van de workshop neem je een origineel, zelf ontworpen T-shirt mee naar huis.
Meenemen van thuis: T-shirt (op een schone, witte ondergrond het beste resultaat)

5. Van 2D naar 3D – 27 juni 2018 (VOL)

Bedenk een nieuwe mascotte, pionnen voor een spelbord of creëer je eigen monstertje. Hoe bedenk je in 2D iets dat rechtop kan staan? Na een korte uitleg over computerprogramma CorelDraw teken je je ontwerp in de computer. De tekeningen worden gesneden met de lasersnijder. .

6. Strandbeest – 11 juli 2018

In 1990 waren ze er voor het eerst: strandbeesten. Sierlijke dieren die door de zeewind in beweging worden gebracht. De originele versie is gemaakt van gele plastic buizen, maar je hebt natuurlijk strandbeesten in verschillende soorten en maten. Onderdelen worden uitgesneden met de lasersnijder, daarna kun je hem helemaal zelf in elkaar zetten en soldeer je de snoertjes aan de motor en de batterijhouder.


Kosten
(Delftpas geldig waar de schoolkostenregeling van toepassing is)
€ 110,- per 6 workshops (VOL)
€ 20,- per workshop
Betalen via:
NL21RABO0378467875, t.n.v. J.H. Breedijk – Dekker, Pluskids
beschrijving: TechLab start 18 april, naam kind
Aanmelding is pas definitief na betaling.

Aanmelden: zie zijkant deze pagina (VOL)

Voor
Leerlingen groep 6, 7, 8

Waar
HighTechCentreDelft
Abtswoudseweg 18, Delft
015 36 491 60
Kaart

Informatie
Janneke Breedijk
techkids@htcdelft.nl
06 442 51 593

 

Datum

18 apr 2018 - 11 jul 2018

Tijd

op woensdagmiddagen
14:30 - 16:30

Kosten

Zie tekst

More Info

AANMELDEN

Locatie

HighTechCentre Delft
Abtswoudseweg 18, 2627 AL Delft

Organisator

HighTechCentreDelft
Telefoon
015 36 491 60
Email
info@htcdelft.nl
Website
https://www.htcdelft.nl

Leave a Comment

technolab summerlab