technolab summerlab

TechLab – techniekworkshops voor kinderen groep 6, 7, 8 start 31 januari (vol)

technolab summerlab Technolab Summerlab

TechLab

De serie workshops van TechLab die 31 januari start was razendsnel vol. We hebben haast gemaakt met het samenstellen van het programma voor de serie die op 18 april start zodat de kinderen die niet meer mee kunnen doen met de eerste serie zich nu al in kunnen schrijven voor de tweede serie: AANMELDEN

Wilt u uw kind op woensdagmiddag laten genieten van allerlei workshops die iets met techniek te maken hebben? Meld uw kind dan aan voor de workshops van TechLab. De kinderen werken in een inspirerende omgeving op een voor hen aantrekkelijke manier aan diverse kleine projecten. Zo kunnen zij ervaren hoe leuk techniek is.

Data workshops TechLab

Woensdagmiddag 14.30 – 16.30 uur
12 deelnemers per workshop

Januari – 31
Februari – 7, 21
Maart – 7, 21
April – 4

Serie van 6 workshops VOL
Losse workshops  VOL
18 april beginnen we met een nieuwe serie workshops.
Inschrijfven kan nu: AANMELDEN


Beschrijving workshops TechLab

Solderen – 31 januari 2018

Maak kennis met de wereld van het solderen. Techniek en elektronica worden steeds belangrijker in de moderne tijd. Een van de oudste en belangrijkste technieken in het werken met elektronica is het solderen. Met leuke praktijkopdrachten en voorbeelden leren de deelnemers naast het solderen ook de basis van de elektronica.

Hebocon – 7 februari 2018

Maak de onzinnigste en onhandigste robot die, toevallig of niet, er in slaagt zijn tegenstander omver te duwen. Bij een gelijkspel beslist de scheidsrechter. Hebocon is een wedstrijd voor (on)handig gemaakte onzin-robots. De makers van Hebocon-robots hebben een hoop fantasie en leven zich (technisch en) creatief helemaal uit.

Meenemen van thuis: kapot speelgoed, waar je afscheid van kunt nemen.

3. Beany beasts – 21 februari

Beany beasts of bibberbeestjes zijn zelfgemaakte scharrelaars. Ze lijken wel een beetje op borstelrobotjes, maar dan zonder borstel. Kinderen maken hun eigen beany beast. Ze kunnen er uit zien als een rups, of een schorpioen of een spin, of met vleugels als een vliegensoort die niet bestaat. Een beany beast wordt gemaakt van elektriciteitsdraad, kroonstenen, tie-raps en wat knutselmateriaal.

4. Beweging door wind- of zonne-energie – 7 maart

Maak kennis met verschillende soorten duurzame energie. Maak een zonnewekker, een windmolen of een ballonvliegtuig, met die laatste kunnen we een wedstrijdje bedenken: hoe maak je het snelste ballonvliegtuig?

5. Programmeren – 21 maart

Kun je leren programmeren (denken als een computer) zonder computer? In deze workshop leer je logisch nadenken. Deze aanpak is niet alleen handig als je met computers werkt, maar komt ook van pas in het dagelijks leven. Want computational thinking kom je overal tegen, de hele dag door. Eens kijken wat jij kunt maken?

6. Pop-up Escaperoom – 4 april

Ga jij samen met anderen de ruimte doorzoeken, onderdelen vinden, puzzels oplossen op creatieve manieren en met veel spanning de kistjes openmaken? Een ruimte in het High Tech Centre wordt omgetoverd tot een heuse Escape room. Onopvallende plekken, meubels en hoeken zorgen voor veel verbazing en de deelnemers gaan de uitdaging aan. Lekker spannend!

Info workshops tweede cyclus volgt nog.


Kosten
(Delftpas geldig waar de schoolkostenregeling van toepassing is)
€ 110,- per 6 workshops vol
€ 20,- per workshop vol
Betalen via:
NL21RABO0378467875, t.n.v. J.H. Breedijk – Dekker, Pluskids
beschrijving: TechLab winter 2018, naam kind
Aanmelding is pas definitief na betaling.

Aanmelden: zie zijkant deze pagina

Voor
Leerlingen groep 6, 7, 8

Waar
HighTechCentreDelft
Abtswoudseweg 18, Delft
015 36 491 60
Kaart

Informatie
Janneke Breedijk
techkids@htcdelft.nl
06 442 51 593

 

Datum

31 jan 2018 - 04 apr 2018

Tijd

op woensdagmiddagen
14:30 - 16:30

Kosten

Zie tekst

More Info

TechLab serie 2

Locatie

HighTechCentre Delft
Abtswoudseweg 18, 2627 AL Delft

Organisator

HighTechCentreDelft
Telefoon
015 36 491 60
Email
info@htcdelft.nl
Website
https://www.htcdelft.nl

Leave a Comment

Barbecue Koning & Hartmantechnolab summerlab