Samenwerken - samen leren

De hightech-markt innoveert razendsnel en de schaarste aan vakkundige technici neemt de komende jaren alleen maar toe.

Hoe vind je als bedrijf goed opgeleide werknemers die optimaal voorbereid zijn op de continue veranderende arbeidsmarkt? Hoe zorgen we ervoor dat de kwaliteit van opleidingsprogramma’s afgestemd blijven op de behoeftes van bedrijven?

Van talent tot topper

Future-proof werknemers opleiden voor de hightech industrie met het oog op ‘een leven lang leren’. Samen excelleren, samen een uitdagende omgeving voor studenten creëren zodat zij na hun afstuderen zo goed mogelijk in de continue veranderende arbeidsmarkt functioneren. Dat is wat wij met de partnerbedrijven, onderwijsinstellingen en de Gemeente Delft willen bereiken.

Slim geleerd!

HTCDelft koppelt projecten van partnerbedrijven aan leerprogramma’s van onderwijsinstellingen zoals ROC Mondriaan en De Haagse Hogeschool. Werknemers van bedrijven, studenten en docenten werken intensief samen aan innovatieve projecten. Deze unieke samenwerking zorgt voor een optimale kennisuitwisseling. Studenten en werknemers ontwikkelen hun talenten en kennis, deze stromen uiteindelijk weer terug naar de bedrijven.

Niveau-overschrijdende projecten

HTCDelft werkt intensief samen met de Betafactory | De Haagse Hogeschool. Uniek is dat door deze samenwerking mbo, hbo en wo- studenten aan totaaloplossingen voor bedrijven kunnen werken.

Meet and match

HTCDelft en de Betafactory beschikken over een krachtig netwerk. Om de samenwerking tussen bedrijven en het onderwijs te versterken organiseren wij regelmatig projectenbeurzen, hightech-cafés, hackathons en meet-the-student activiteiten. Voor medewerkers van bedrijven en docenten organiseren wij speciaal op hen afgestemde opleidingen en masterclasses. Hou onze agenda in de gaten.

Meet the student

Tijdens de meet-the-student activiteiten ontmoeten bedrijven studenten van HTCDelft en de Betafactory, waarbij zij inzicht krijgen in de projecten waar de studenten aan werken. Ook is het mogelijk om in een vroeg stadium technisch talent te scouten.

Broedplaats nieuwe innovaties

Waarom mogen we trots zijn? In onze innovatieve leeromgeving stimuleren wij studenten kennis en vaardigheden te ontwikkelen door de nieuwste technieken te gebruiken en te leren door te doen. Hierbij sluiten we aan op de ontwikkelingen binnen Smart Industry en Internet of Things. De focus ligt op de vakgebieden mechatronica en robotica met integratie van werktuigbouw, elektrotechniek en ICT.

Innovatieve werkplaats

HTCDelft en de Betafactory beschikken over een werkplaats (2.000 m2) waar studenten en technisch personeel met de nieuwste hightech apparatuur en productiemethodes werken; van lasersnijders tot robots en van cnc-frees, tot 3D-printers. Een bruisende omgeving waar talent- en kennisontwikkeling voor de hightech sector samenkomen, een broedplaats van nieuwe innovaties.

Juist delft!

Delft is ‘the place to be’ als het gaat om techniek en hightech. De TU Delft, twee technische hbo’s en mbo’s zijn vooruitstrevende onderwijsinstellingen die leidend zijn in het ontwikkelen en uitvoeren van voortgezet technisch onderwijs. Bijna de helft van de industriële banen in de metropoolregio Rotterdam-Den Haag is een hightech bedrijf.

HTCDelft en de Betafactory bevinden zich midden in deze metropool.