Studenten van ROC Mondriaan ontwikkelden in opdracht van Prysmian Group (cables) een succesvol testmodel waarbij een camerasysteem oneffenheden op kabels detecteert.

 

Camerasysteem

Machine 6203 is een scherm- en bewapeningsmachine waarmee tapes en draden worden aangebracht om hoogspanningsaders. Het kan voorkomen dat de buitenlaag, gemaakt van zwart halfgeleidend PE, beschadigd is. Daniel van der Drift, Luc van der Bent en Timon Kester ontwikkelden in opdracht van Prysmian een camerasysteem waarbij een alarm wordt gegenereerd als er beschadigingen worden waargenomen op het zwarte oppervlak van de ader.

 

Aanpak project Prysmian

De studenten analyseerde de meetlokatie en stelde vast waaraan het systeem moest voldoen; wat voor objecten moet het systeem wel en niet kunnen detecteren, met wat voor snelheid draait de machine en wat moet de detectiesnelheid zijn. Zij zochten uit welk camerasysteem het meest geschikt was en deden een voorstel naar Prysmian Group. Daarna ontwikkelden zij een testopstelling met enkele monsterstukken, configureerden het systeem en testten of de gespecificeerde objecten konden worden gedetecteerd.

 

prysmian testmodel kabel prysmian testmodel kabel

prysmian testmodel kabelprysmian testmodel kabel

 

Related Projects