Student Alexis Puype (Industrial Design ROC Mondriaan/HTCDelft) ontwikkelde in samenwerking met de TU Delft een presentatietafel voor het robotproject PicoZebro.

PicoZebro

Hij is niet groter dan een luciferdoosje, maar hij is de voorganger van een robot die over vijftien jaar in een grote groep op Mars zwermt. We hebben het over de PicoZebro, een insect-achtig zesarmig robotje ontwikkeld door de TU Delft. Alexis Puype ontwierp i.s.m. de klant een presentatietafel met bovenin het frame een camera de robots volgt en kleuren analyseert. De tafel is gebruikt tijdens beurzen zoals de Hannover Messe om te laten zien hoe de zesarmige robot PicoZebro obstakels overwint en kleuren herkent.

Zwermonderzoek

Het meest onderscheidende kenmerk van PicoZebro is dat deze robot geen wielen of op menselijk lijkende ledematen heeft. In plaats daarvan heeft hij zes roterende armen waarmee hij zich over verschillende obstakels kan verplaatsen. Conventionele robots hebben hier vaak moeite mee. Deze eigenschap maakt Zebro aantrekkelijk voor zwermonderzoek, waarbij een zwerm relatief goedkope eenvoudige robots taken uitvoert die niet geschikt zijn voor grotere robots. Een voorbeeld hiervan is dat robots een rampgebied in kaart brengen.

Meer info TU Delft – Zebro team

 

TU Delft is partner van HTCDelft.
Ook partner worden? Klik hier

Zebro robot in actie

PicoZebro - student Alexis Puype